BDO gir tilbake – med VilMer

Facebook-ikon
Del med venner og familie

De ansatte i det store rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO har denne uken hatt helt andre oppgaver enn revisjon, regnskap og advokattjenester.

Gjennom prosjektet “BDO gir tilbake” har 35 ansatte bidratt som frivillige for eldre i Oslo gjennom VilMer Opplevelser.  

Beboere ved Sofienberghjemmet, St. Hanshaugen og splitter nye Oksenøya sykehjem har sammen med ansatte i BDO hatt mange fine turer ute i frisk luft og strålende vårsol. De har delt hyggelige stunder med sang og musikk, brett- og kortspill, besøk med hund og kost seg med smakfulle bidrag til kaféen.  

— Denne uken har alle ansatte tilhørende Stor-Oslo fått 4 timer til å bidra med veldedig arbeid. BDO ønsker å ta et aktivt samfunnsansvar, og vi ønsker å gi tilbake. Det gjenspeiles også i prosjektnavnet “BDO gir tilbake”, forteller Elisabeth Aune Gravdal i BDO.

Hun tror også at det kan være med å inspirere de ansatte til å bidra med frivillighet på eget initiativ ellers i året. Ikke minst ved å vise dem hvor enkelt det er.  

— Prosjektet har blitt tatt imot veldig positivt. De ansatte setter pris på at de får gjort noe annerledes fra den vanlige hverdagen, og at de kan være med på å gjøre noe meningsfylt for andre, forteller hun.

Bilde av smilende dame foran pult med BDO-logo
Elisabeth Aune Gravdal i BDO.

Syntes det var givende å bidra

Morten Thuve hadde med seg hunden sin under besøket på Oksenøya sykehjem.

— Jeg erfarer at det skaper en vanvittig glede. Stemningen blomstrer opp når de eldre får oppleve å ha litt liv rundt seg. For min del er det veldig givende å være med å skape glede og variasjon i hverdagen på et sånt sted, sier han.

Mann med hund
Morten Thuve hadde med hunden sin på Oksenøya sykehjem.

Kjersti Alserud var også med på Oksenøya sykehjem. Hun forteller at hun har reflektert over at hun ikke pleier å oppsøke sykehjem, da hun ikke har besteforeldre eller andre nære som bor på et omsorgssenter.

— Personlig så synes jeg det er kjempefint at vi fikk lov til å være frivillig på et sykehjem. Å få kommet ut og se hvordan deres hverdag er, og lytte til VilMer om hva vi eventuelt kan bidra med for å gjøre deres hverdag litt annerledes eller litt bedre. Også kjenner man at man har gjort noe for å glede andre, forteller hun fornøyd.

smilende ung og eldre dame går tur ute
Kjersti Alserud går tur med beboer på Oksenøya.

Janne M. Woxholt bidro med tur i frisk luft på St. Hanshaugen.  
—  Til daglig jobber vi med revisjon og rådgivning. Det er vanligvis veldig hektisk for oss, og vi sitter mye inne. Så det er kanskje derfor det er fint å komme seg ut en tur og gjøre noe for andre. Så for min del så tok jeg meg litt i det hvert fall, og tenkte at her skal jeg bidra. Jeg synes tiltaket er superfint. Det er noe jeg bare må rydde plass til, for å gi noe tilbake, sier hun inspirert.  

Fire damer smiler til kamera
Janne M. Woxholt (andre fra venstre) og hennes gode kolleger bidro på St. Hanshaugen omsorgssenter.

Oppleves meningsfullt  

Gravdal er sikker på at de ansatte i BDO kommer til å lære mye av å bidra frivillig.

— Blant annet om det å møte eldre med demens og hvordan man håndterer det. Det er jo en helt annen arbeidshverdag enn å sitte foran PC-en med årsregnskap, ligningspapirer og rapporteringer. Jeg tror de kommer til å lære litt om seg selv også. Om hvordan de går i møte med eldre og andre folk på tvers. Så jeg tror absolutt vi kommer til å sitte igjen med et godt inntrykk etter uken.  

Hun tror også at BDO oppleves som en mer attraktiv arbeidsplass ved at de ansatte blir gitt tid til å bidra med frivillig arbeid.

— For min del så virker det også mer meningsfylt at man får gjort noe utover den jobben man allerede har, og også trives i. Men det å kunne bidra med noe ekstra er noe jeg tror de ansatte setter stor pris på, sier hun.  

portrett av smilende, ung dame
Elisabeth Aune Gravdal i BDO opplever det som meningsfullt å bidra med frivillighet i arbeidstida.

Ønsket å åpne dørene til sykehjemmet

Sykehjemmene de besøkte synes det er hyggelig at de BDO-ansatte ville komme dit. Enhetsleder ved St. Hanshaugen omsorgssenter, Aud Henriksen, forteller at de er opptatte av å vise frem en annen side av sykehjemstjenesten enn det som er kommet frem i media i det siste.  

— Vi vil gjerne vise at det å bo på sykehjem ikke er ensbetydende med at du skal legge deg klokka seks om ettermiddagen, eller at du sitter på rommet ditt og ikke får hjelp. Vi vil vise at det å flytte på sykehjem kan være redninga for mange som bor hjemme, som er ensomme og som ikke klarer seg selv. Å flytte inn på en institusjon kan være veldig positivt for dem, sier hun.  

Henriksen forteller at hun håper at prosjektet kan bidra til at flere ønsker å bidra mer inn mot sykehjemmet.

— Vi er alltid på jakt etter frivillige som kan komme og gjøre en tjeneste her. Så om noen av de vil komme tilbake, tar vi gjerne imot dem, sier hun.  

portrett av smilende dame
Enhetsleder ved St. Hanshaugen omsorgssenter, Aud Henriksen.

Flere bedrifter burde bidra

VilMer synes samarbeidet med BDO har vært et veldig artig prosjekt å være med på og organisere. I flere år har lokale bedrifter bidratt med frivillige bidrag gjennom VilMer Opplevelser, men dette er første gangen en bedrift har disponert arbeidstimer for et større antall ansatte, og de har stått fritt til å bidra med aktiviteter uavhengig av bedriften. Vi håper flere lar seg inspirere av dette fremover. Mange bekker små, gjør en stor å - og dette er et godt eksempel på hvordan mange kan bidra litt for å gjøre en stor forskjell.

Idunn Helene Grøsle under koselig møte på Sofienberghjemmet. Gjennom prosjektet “BDO gir tilbake” har 35 ansatte bidratt som frivillige for eldre i Oslo gjennom VilMer Opplevelser.