NRK: Ottar “Big Hand” med konsert for eldre

Facebook-ikon
Del med venner og familie

— Vi ser hvor viktig kultur og meningsfullt innhold er for beboere på bo- og servicesentret og på helsehuset, og for beboere som bor i egne leiligheter. Det er én av grunnene til at vi gjør dette, sier Øyvind Granaasen Fougner til NRK Innlandet. Han er leder i aktiv omsorg i Lillehammer kommune.  

Over 225 beboere fra byens omsorgstjenester for eldre var samlet i en fullsatt sal for å oppleve country-legenden. Både beboere, pårørende og helsepersonell sang med og trampet i takt. Noen tok også en real svingom på dansegolvet.

— Åh, dette var herlig. Det gir så mye, for hele kroppen, sier en strålende fornøyd beboer til NRK, etter å ha danset seg gjennom flere låter under konserten.  

— Fantastisk. Jeg hadde ikke drømt om dette en gang, sier en annen beboer til VilMer, som opplevde konserten sammen med ei venninne som var på besøk.  

Hør radioinnslaget på Eftan i Innlandet på NRK P1 Innlandet eller se innslaget på Distriktsnyhetene Innlandet.

Ottar “Big Hand” Johansen på Lillehammer helsehus.

Flere gode øyeblikk for eldre i Lillehammer

Lillehammer kommune har inngått et samarbeid med VilMer, der kommunen blant annet benytter seg av den digitale frivillighetsplattformen VilMer Opplevelser. Gjennom denne plattformen kan omsorgstjenestene i Lillehammer arrangere større samlinger for brukere og beboere i kommunen, og de kan bestille og organisere aktiviteter for enkeltpersoner og små grupper. Det kan være alt fra konserter, som denne med "Big Hand”, til hundebesøk, barnehagebesøk, gåturer, utflukter, høytlesning, strikkestund, kjøreturer og mye mer.

Les også:

VilMer har inngått et innovativt og spennende samarbeid med Ottar «Big Hand» Johansen

Sykehjemsbeboere opplever countrykonsert med “Big Hand” både fysisk og digitalt

Det var tett om plassene da Ottar “Big Hand” holdt konsert gjennom VilMer Opplevelser på Lillehammer.